Op Wikipedia wordt magie als volgt gedefinieerd:

Magie of toverij is de vermeende kunst van het manipuleren van de werkelijkheid met behulp van speciale objecten, spreuken en rituelen op basis van verborgen krachten. Mensen die in magie geloven, zijn ervan overtuigd dat het een oplossing biedt voor problemen met bijvoorbeeld vruchtbaarheid, gezondheid, veiligheid en het liefdesleven en dat het meer controle geeft over de natuur en het menselijk leven. Magie kan net als religie en wetenschap het wereldbeeld van een bepaald volk op een bepaald tijdstip mede bepalen.

Wat ik hier uithaal is dat magie:

  • de werkelijkheid kan manipuleren
  • een oplossing biedt voor problemen
  • controle geeft over de natuur en het menselijk leven
  • het wereldbeeld op een bepaald tijdstip kan mede bepalen

En dat vind ik zo fantastisch allemaal! ?
Want eigenlijk zegt dit dat je door gewoon je gedachten te veranderen, je allerlei zaken kan veranderen en problemen kan aanpakken.
En natuurlijk weten we dit al allemaal, maar het is toch zo gemakkelijk om in onze oude gewoontes, oude (negatieve) gedachtengangen te blijven vast zitten.

Met enkele specifieke technieken en bepaalde hulpmiddelen kan je hier heel wat aan veranderen.

 

Alles is energie

Jij, ik, de stoel of zetel waarop je nu zit, de pc of tablet of smartphone waarop je dit leest, de lucht die je inademt, het licht dat je ziet, maar ook je gedachten zijn energie…
ALLES bestaat uit energie. En:

Energie = de mogelijkheid om een verandering te bewerkstelligen

Je kan dus niet alleen je gedachtengang veranderen, maar ook andere zaken in je leven die niet lopen zoals je het zou willen: relaties, werk, gezondheid, geldzaken, …

Op basis hiervan pak ik dan ook mijn behandelingen, coachings, cursussen en workshops aan:

  • Behandelingen zoals reiki en magnetisatie werken rechtstreeks met energie. Bij kristal heling wordt er gebruik gemaakt van een energetisch hulpmiddel, nl. edelstenen.
  • Tijdens een coaching sessie gaan we op zoek naar oorzaken van bepaalde negatieve gedachten die eventueel ook fysieke kwalen tot gevolg hebben en gaan we dit aanpakken door o.a. te werken met ademhalingstechnieken, visualisatie oefeningen, werken met kleuren en edelstenen, creativiteit, de energie van de natuur, enz.
  • Cursussen en workshops worden in verschillende modules aangeboden waarbij je je op verschillende aspecten van het magische kan gaan toespitsen, van werken met magische voorwerpen zoals edelstenen, kruiden en etherische oliën tot het werken met bepaalde (magische) methodes zoals ademhalingstechnieken, yoga houdingen, visualisatie technieken en affirmaties (of toverspreuken ?).

Want dat is magie: het begrijpen en het beseffen van de energie rondom jou en in je en deze positief veranderen zodat dit ten goede komt aan jezelf en zo ook aan iedereen in je leven.
“In liefde en licht” zoals dat in spirituele kringen wel vaak wordt gezegd.

Want als jij in balans bent en je goed voelt, kan je er ook zijn voor anderen.

Velen klagen over hoe het er aan toegaat in de maatschappij (don’t worry, ook ik betrap mezelf er soms op, I’m only human! ?) en hoe politici en de regering dit zouden moeten veranderen.
Verander eerst jezelf, de wereld volgt vanzelf. Of om het met de woorden van Mahatma Gandhi te zeggen:

Wees de verandering die je in de wereld wilt zien

Klaar om de magie (positiviteit) in je leven toe te laten?

Ga dan zeker eens een kijkje nemen op welke manieren je dit allemaal kan aanpakken:

Magische diensten en Magische winkel