Twin Peaks (1990-1991, 2017)

Aan de oever van een meer in Twin Peaks wordt het in plastiek gewikkelde lichaam van een tienermeisje (Laura Palmer) gevonden. Wanneer even later de staatsgrens wordt overgestoken door een ander meisje die lijkt mishandeld te zijn geweest door dezelfde dader, wordt de FBI erbij gehaald.

FBI special agent Dale Cooper gebruikt zijn intuïtie en parapsychologische technieken om de dader op te zoeken. Hij krijgt daarbij hulp van de vreemde inwoners van Twin Peaks (waar iedereen een dubbel leven lijkt te hebben), reuzen, dwergen en zijn dromen.

Mysterieus

Dit is voor mij de beste serie ooit! De ideale mix van mysterie, drama, humor, personages met diepgang en uitstekend neergezet door klasse acteurs, fantastische dialogen, prachtige muziek, dennenbomen die waaien in de wind, bovennatuurlijke dingen, …

Enkele maanden voor Twin Peaks in de media kwam, had ik zelf een idee voor een tv-serie over een meisje die vermoord werd en een politie agent die het moest oplossen en allerlei speciale mensen die woonden in het dorpje waar het zich afspeelde. Mijn verbazing was dan ook zeeeeeer groot toen ik over Twin Peaks hoorde!

In 1995 ben ik de studies voor filmregisseur beginnen volgen aan de hogeschool. Twin Peaks (en ook The X-Files) waren mijn favoriete onderwerpen om te bespreken en te analyseren. David Lynch is mijn allergrootste media voorbeeld aller tijden.

Regisseurs: David Lynch, Mark frost, Duwayne Dunham, …
Acteurs: Kyle MacLachlan, Michael Ontkean, Mädchen Amick, …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *